speaker-photo

Conf. Dr. Alexandru Burcea

Dr. Alexandru BURCEA este Medic Primar în Chirurgie Dento-Alveolară, Doctor în Ştiinţe Medicale şi Conferenţiar Universitar al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Titu Maiorescu, Catedra de Implantologie şi Chirurgie Orală.

Începând cu anul 2004, aprofundarea cunoştinţelor şi dezvoltarea competenţelor în domeniul implantologiei şi chirurgiei orale au fost realizate prin participarea constantă la numeroase cursuri şi stagii practice în clinici renumite din Italia, Franţa, Germania, Elveţia şi Israel.

În anul 2005, Dr. Alexandru BURCEA începe pregătirea în domeniul chirurgiei orale la Spitalul „San Camillo Forlanini” din Roma, Italia.

În perioada 2007-2008 obţine atestatele de studii complementare in parodontologie şi in implantologie orală la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

După efectuarea rezidenţiatului de chirurgie dento-alveolară în Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Conf. Univ. Dr. Alexandru BURCEA obtine titlul de Medic Specialist Chirurgie Orală.

În anul 2011, Conf. Univ. Dr. Alexandru BURCEA susţine teza de doctorat cu titlul: Studiu privind eficienţa biomaterialelor de origine umană în tehnicile de adiţie folosite in implantologia orală  – studiu realizat pe o perioadă de 6 ani la Catedra de Implantologie Orală a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti.

In perioada 2013-2016 Conf. Univ. Dr. Alexandru BURCEA urmează două programe de masterat, primul in domeniul implantologiei orale cu titlul: Reabilitari orale cu agregari implantare în cadrul Universitatii “Titu Maiorescu”, Bucureşti, cel de-al doilea fiind în domeniul managementului medical in cadrul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare in Domeniul Sanitar Bucureşti.

Experienţa sa clinică de 20 ani este vasta, acesta publicand în România atat 4 cărţi de specialitate cat şi peste 50 de articole dintre care 10 sunt în reviste indexate ISI, acoperind o gamă foarte largă atat în domeniul implantologiei cat şi al chirugiei orale: elevarea podelei sinusului maxilar printr-o nouă metodă minim-invazivă, tehnici chirurgicale reconstructive prin piezochirurgie si materiale osteoinductive, recoltarea si utilizarea blocurilor osoase, split-crestul piezochirurgical, regenerarea osoasă ghidată, repozitionarea nervului alveolar inferior si lifting-ul de fosă nazală.De asemenea, Conf. Univ. Dr. Alexandru BURCEA este unul dintre printre primii utilizatori in România a tehnicii revoluţionare privind utilizarea factorilor de creştere (PRF, A PRF, I PRF) în regenerarile osoase ghidate cat şi a tehnicii minim-invazive de elevare a podelei sinusului maxilar printr-un implant (iRaise).

Conf. Univ. Dr. Alexandru BURCEA a fost implicat în diferite studii stiintifice legate de regenerarea osoasă ghidată în colaborare cu Universitatea din Roma, Italia cat si cu Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti. Este membru al unor prestigioase asociatii internationale ce au ca obiect principal dezvoltarea implantologiei si chirurgiei orale: I.C.O.I. (International Congress of Oral Implantologists- filiala Atena, Grecia), C.E.O.I. (Continuing education in oral implantology ), I.T.I. (International Team for Implantology), A.A.P. (American Academy of Periodontology), Echipa Medicala Internationala Tiradix – Grupul de Studiu.

În prezent, Conf. Univ. Dr. Alexandru BURCEA, in calitate de cadru didactic titular predă cursuri de specializare in implantologie si chirurgie orala, atât studenţilor, masteranzilor, rezidentilor cât şi medicilor specialisti, alături de personalităţi cu renume international in domeniul implantologiei si chirurgiei orale.Este primul si unicul roman acreditat  de Institutul Zimmer International in calitate de Instructor Global pentru implantologie şi chirurgie orală.

De asemenea este speaker invitat la congrese nationale si internationale cu lucrari sustinute in domeniul implantologiei orale, augmentarilor osoase, piezochirurgiei si fabricării PRF-ului.