speaker-photo

Prof. Dr. Radu Câmpian

Personalitatea profesorului Radu Septimiu Câmpian se distinge prin activitățile complexe desfășurate în domeniul practicii medicale, a învățământului medical, a cercetării științifice și a organizării profesionale.

Practica medicală ca medic primar de chirurgie orală și maxilo-facială a fost completată cu implicarea în învățământul medical de stomatologie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

În calitatea de cadru didactic a implementat și apoi dezvoltat formarea viitorilor medici stomatologi în organizarea profesională, în managementul medical și sănătatea publică orală. A înființat și condus Masteratul de medicină dentară judiciară.

Ca decan în două legislaturi, a dezvoltat baza materială a Facultății de Medicină Dentară prin modernizarea spațiilor existente și prin extinderea acestora în incinte noi. A reorganizat învățământul de stomatologie din Cluj asigurând premisele unei dezvoltări sustenabile pe termen lung.

Activitatea științifică este reflectată de cele peste 150 de articole publicate cu peste 980 de citări și cu un h-index de 15.

Este vicepreședinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România și președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi Cluj.