speaker-photo

Prof. Dr. Sorin Andrian

S-a n─âscut ├«n Ia┼či, Romania, ├«n data de 09.03.1962. Este c─âs─âtorit ┼či are un b─âiat, medic rezident nefrolog.

├Än anul 1985 a absolvit Facultatea de Stomatologie a I.M.F. Ia╚Öi cu media 10 ca ╚śef de Promo╚Ťie. ├Äncep├ónd cu anul 1990 c├ónd a devenit asistent universitar la disciplina de Odontologie ╚Öi Parodontologie a parcurs toate gradele universitare iar din 01.10.2002┬á este prof. univ. la Disciplina de Cariologie ╚Öi Odontoterapie Restaurativ─â.┬á Din 01.10.2004 are calitatea de Conduc─âtor de Doctorat coordon├ónd p├ón─â ├«n prezent 28 Teze de Doctorat ├«n domeniu. Pe timpul func╚Ťion─ârii acestuia a fost coordonatorul Masteratului ├«n Odontologie.

A fost ╚śeful Catedrei de Odontologie ╚Öi Parodontologie iar ├«ntre anii 2000-2006 a fost Prodecanul Facult─â╚Ťii de Medicin─â Dentar─â a U.M. F. ÔÇťGr. T. PopaÔÇŁ Ia┼či; ├«n prezent este membru ├«n Senatul UMF ÔÇ×Gr.T.PopaÔÇŁ Ia╚Öi ╚Öi Directorul Departamentului Odontologie, Parodontolgie, Restaur[ri fixe.

Ca direc┼úii de cercetare prioritare: (1) Identificarea factorilor etiologici ┼či elaborarea unor modele de management preventiv ├«n cariile rampante, (2) Cercetari clinice ┼či paraclinice privind etiologia, preventia si tratamentul eroziunilor ┼či uzurilor dentare nonerozive, (3) Studiul procesului de remineralizare al tesuturilor dentare ├«n terapia leziunilor┬á carioase ╚Öi a uzurilor erozive. A publicat: 43 articole (autor principal) ╚Öi 28 articole (coautor) ├«n reviste cotate ISI ╚Öi un num─âr de 75 articole (autor principal) ╚Öi 51 articole (coautor) ├«n reviste indexate┬á BDI na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale. Este autorul a 5 monografii, 5 capitole (prim autor) ╚Öi 6 capitole (coautor) ├«n manuale de specialitate. A prezentat 73 de conferin┼úe la Congrese Na╚Ťionale ╚Öi Interna┼úionale. Este editor adjunct la revista International Journal of Medical Dentistry: indexat─â BDI ╚Öi editor ├«n Colectivul ╚śtii┼úific de Redac┼úie al revistei Stomatology Edu Journal, indexat─â BDI. Este senior member al ORCA din 2014. ├Än iulie 2010 la Berlin, a participat din partea Rom├óniei la Work-shopul organizat de ORCA ┼či ADEE cu scopul stabilirii curriculei universitare Europene ├«n Cariologie.

├Än anul 2014 i s-a acordat de c─âtre ANOSR titlul de Profesor Bologna. A fost membru ├«n Comisia de Etic─â a Universit─â┼úii de Medicin─â ┼či Farmacie ÔÇ×Gr.T.PopaÔÇŁIa┼či (2012-2016) ┼či pre┼čedintele Comisiei de Disciplin─â a Colegiului Medicilor Denti┼čti din Ia┼či (2012-2016).