speaker-photo

Ș.L Dr. Mihaela Pantea

Dr. Mihaela Pantea, medic stomatolog primar în specialitatea Protetică dentară, șef de lucrări la disciplina de Protetică Dentară, Facultatea Stomaologie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, România.

Absolventă a Facultătii de Stomatologie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în anul 1993, devine medic specialist în protetică dentară în 2012 și sustine teza de doctorat în 2015. Experienta în muncă: 29 ani de activitate didactică și practică în mediul universitar și 16 ani de activitate în cabinet stomatologic privat.

Lucrări științifice: unic autor pentru o carte; co-autor pentru 7 capitole de carte; 53 de lucrări științifice originale publicate (19 listate ISI Thomson Reuters/IF); 43 de prezentări științifice la congrese științifice naționale și internaționale; conducător științific pentru mai mult de 25 de teze de licență; participare la peste 164 de evenimente științifice naționale sau internaționale; cercetător ştiinţific-membru în Proiecte Naţionale de Cercetare.

Domenii de interes in cercetare: biomateriale dentare; biocompatibilitate orală și comportament mecanic al materialelor protetice dentare; tehnologia digitală în stomatologie; implantologie dentară; stomatologie estetică; stomatologie geriatrică; dental sleep medicine; sustenabilitate în stomatologie. Premii: Premiul de prezentare a lucrării știintifice la Al 39-lea Congres al European Prosthodontic Association, sept. 2015, Praga, Cehia. Membru în: Colegiul Medicilor Stomatologi din București; Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice; European Prosthodontic Association; International College of Prosthodontists