speaker-photo

Ş.L. Dr. Mihnea Ioan Nicolescu

Absolvent al Facultăților de Stomatologie (2003) și Medicină (2006), urmate de specializarea în chirurgie orală și maxilo-facială (2009), dr. Mihnea-Ioan Nicolescu este în prezent șeful disciplinei de histologie în cadrul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Carol Davila București. După doctoratul în medicină despre un nou tip celular – telocitele, interesul științific s-a concentrat pe două direcții – educația translațională și medicina regenerativă.

Activitatea științifică include două capitole în cărți de specialitate publicate la edituri internaționale, peste 100 prezentări științifice, 30 articole însumând mai mult de 1000 citări internaționale, dar și absolvirea ca șef de promoție al masteratului în Medicină dentară regenerativă la King’s College London. Activitatea de cercetare este desfășurată în cadrul laboratorului de radiobiologie al INCD Victor Babeș din București, iar din 2017 organizează la București un curs anual opțional de medicină dentară regenerativă, frecventat deja de câteva sute de participanți.

Pasiunea pentru explicat știință a dus la desemnarea drept Audience Vote Winner la finala internațională a concursului FameLab (UK, 2018). Știința nu este unica pasiune, Mihnea participând cu succes și la concursuri de preparat cafea (câștigător al Comandante Grind&Brew Cup 2019) sau chiar de jocuri de societate (campion național și locul 10 la campionatul mondial de Carcassonne în 2017).